The ingredients for kinpira gobou |
<材料>
ごぼう 200g にんじん100g 鷹のつめ1ヶ
サラダ油大さじ1 料理酒大さじ2 醤油大さじ3 みりん大さじ2 砂糖大さじ1
かつおだし少々 水少量 白ゴマ少々
<Ingredent>
200g Burdock root 100g Carrots 1 Dried red chilli
1tablespoon Sunflower oil 2tablespoons Rice wine (Sake) 3tablespoons Soy sauce 2tablespoons Mirin 1tablespoons Sugar
Pinch of fish stock 50ml water Pinch of Sesame seeds Miki cooking |
<作り方>
㈰ごぼうとにんじんは皮をむき、3~4cmの長さのせん切りにして、15分程水に放してアク抜きをする。
アクが抜けたらさっと水洗いしてざるに上げ、水気をきる
㈪鍋にサラダ油を熱し、鷹のつめさっと炒めてから、 ごぼう、にんじんの順に入れて炒め合わせる。
㈫㈪がしんなりしてきたら酒、かつおだし、水、砂糖、醤油、みりんの順に加え、汁気がなくなり、
ごぼうの食間が残る程度まで炒める。
㈬器に㈫を盛り、ゴマを振りかけてできあがり。
<How to cook>
㈰Peel the skin of burdock roots and carrots and then thinly sliced about 3 or 4cms long. Soak them in water about 15minutes then dry and wash in a colander and shake off the excess water.
㈪Heat the oil in a preheated fying pan or saucepan. Add the chilli, burdock and carrots and star-fry about a couple of minutes.
㈫Add the rice wine, fish stock, water,suger, soy sauce and Mirin and star-fry another minute until the juice is reduced.
Do not overcock otherwise the vegetables will lose their crunchiness.
㈬Sprinke with sesame seeds after serving.
Kinpira gobou is ready! |
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